lunes, 20 de febrero de 2012

Docencia POLICIAL: educación para la ciudadanía

Fuente: http://periodismohumano.com/sociedad/educacion/protestas-por-la-actuacion-policial-contra-menores-en-valencia.html

¿Cuál es el mejor método para "corregir" a los jóvenes que no retienen las doctrinas del Estado?
Pues el que usan por costumbre los profes de la didáctica del casco, la porra y el escudo. Son ilustres licenciados de la Academia Represiva del Pensamiento Único; vamos, unos lumbreras. En sus clases magistrales, dedicadas esta vez a los alumnos del IES Luis Vives de Valencia, sostienen que la sapiencia de sus porras con sangre entra.
¡Qué lucidez! ¡Qué admirables razonamientos! ¡Qué plantel de uniformados pensadores!
Como muestran las imágenes, un día más repasan la lección, bien pertrechados, con celo y tesón, comprobando que ni uno sólo de los estudiantes se vaya a casa de vacío. Estos son asignaturas y no las de plástica y música, que atropellan la razón y nublan el sentimiento.
DG


 Comunicado de los profesores del IES "Luís Vives"


 NOTA DE PREMSA 
L’assemblea del professorat de l’IES Lluís Vives de València vol fer constar el següent: 
El dimecres, en les proximitats de l’institut, es va produir una violentíssima i desproporcionada actuació policial contra un grup d’estudiants concentrat fora per a protestar contra les retallades en Educació. El resultat fou de diversos alumnes ferits i contusionats, i fins i tot un detingut, lesionat, emmanillat i portat a la comissaria de Sapadors. Aquestes actuacions violentes, desproporcionades i fora de qualsevol lògica democràtica contra adolescents i menors, tractats com a delinqüents, s’han produït també al llarg del dijous i divendres següents, tant al voltant de l’IES Lluís Vives com al carrer Colom, la Gran Via Ferran el Catòlic i prop de la Comissaria de Sapadors. 
Com a assemblea de professors, expressem la nostra més enèrgica repulsa a aquesta mena d’actuacions, que sens dubte s’emmarquen en els intents reiterats de les nostres autoritats per tal de desprestigiar l’ensenyament públic i criminalitzar-nos a tots els que estem compromesos com a professors, personal no docent, estudiants i famílies en la dignificació de l’educació pública. 
Per altra banda, manifestem el nostre rebuig més absolut davant les insidioses paraules del diari ABC, del dissabte 18 de febrer, on s’afirmava, entre d’altres declaracions ofensives per a la nostra tasca docent, que “los profesores habrían garantizado el aprobado a quienes tomaran parte en las manifestaciones, sin tener en cuenta tampoco las faltas de asistencia que están obligados a computar”. 
Així mateix, volem fer arribar la nostra solidaritat i el nostre suport incondicional a les famílies i a totes les persones agredides, físicament i moralment, per aquesta incomprensible i consentida fúria policial. 
Durant els propers dies, els nostres esforços més immediats estaran dedicats a recomposar l’estabilitat psíquica i emocional del nostre alumnat i de les seues famílies. Però, sense oblidar-nos de denunciar formalment aquestes actuacions i reclamar responsabilitats penals i polítiques per als qui han promogut aquest despropòsit. 
A més a més, continuarem denunciant els atacs als serveis públics –i particularment a l’educació pública– així com la criminalització que els governants intenten fer dels seus empleats per desprestigiar-los. 
València, 19 de febrer de 2012 

2 comentarios:

  1. Las oposiciones a policía son las únicas que se salvan de los recortes en el sector público.Son los que defienden, en tiempos revueltos, a las clases dirigentes (con nuestro dinero, encima). No respetan ni a sus hijos/hijas. Volvemos a pasos agigantados a los negros tiempos de la represión de la dictadura.

    ResponderEliminar
  2. El PENSAMIENTO TOTALITARIO se extiende por las calles y las cadenas televisivas como una forma de PENSAMIENTO ÚNICO. Si no piensas como ellos eres EL ENEMIGO a derrocar. Así se pueden llegar a decir que los ataques policiales son ANECDÓTICOS...
    La época e la RAZÓN CÍNICA.

    ResponderEliminar

¡Gracias por tu tiempo!